فر آشپزی
تاوَن یا فر گونهای کوره یا اجاق دربسته برای گرمایش، پخت و پز یا خشک کردن است. کاربرد اصلی آن در آشپزخانهها و کوزه گری است. فر گازی و فر برقی دو نوع مدرن فر میباشند. تاونی که برای حرارت دادن و یا در کارهای صنعتی از آنها استفاده میشود کوره یا تاون صنعتی نامیده میشوند. تاون معمولی یکی از لوازم آشپزی است که معمولاً برای پختن، داغ کردن، کبابی کردن، سرخ کردن یا گرم کردن خوراک بکار میرود. از تاون معمولاً برای درست کردن گوشت، نانهای پخته، کیک یا دسرها بهره میگیرند.
واژه «تاون» از ترکیب تاو (تاب)و -َن (پسوند اسم ابزارساز) ساخته شده است و از برابرنهادههای فرهنگستان زبان و ادب فارسی است. (واژههای زیر نیز همچنین).
== جستارهای وابسته ==
* تنور
* دیگ
* برشته کن (تستر)
* برشتار (تسترآون)
* تندپز (اجاق مایکروویو)
* چراغک (وارمر)
* کباب پز
* زودپز
* آرام پز
* پلوپز
== منبع ==
Wikipedia contributors, “Oven,” Wikipedia, The Free Encyclopedia, http://en.wikipedia.org/w/index.php?title=Oven&oldid=207744649