کنیاک (نوشیدنی)
کنیاک یا کونیاک (به فرانسوی: Cognac) نام گونهای براندی است که در شهر کنیاک در کشور فرانسه فرآوری میشود و به نام همین شهر هم خوانده میشود. این نوشیدنی الکلی میبایست دربرگیرنده کمتر از نود درصد از انگورهای اونی بلان، فول بلانش یا کولومبار و باقی از ده گونه انگور گزینشی باشد. با این همه بیشتر کنیاکها از اونیبلان ساخته میشوند. آنگاه شراب حاصل را دوبار در دیگهای مسی ویژهای تقطیر میکنند و آنگاه یک و نیم تا دو سال در خمرههایی از چوب بلوط فرانسوی نگاهداری میکنند. به نوشیدنیای که از این راه به دست میآید کنیاک میگویند.
یک نوشیدنی که با کنیاک در پیوند است در نقطهای دیگر فرآوری میشود و آرمانیاک نام دارد.
== ارزشگذاری ==
* VS کوتاه شده (Very Special) بس ویژه؛ یا سه ستاره✯✯✯؛ براندی ایست که کمتر از سه سال درون چلیک نگهداری شود.
* VSOP کوتاه شده {چر}(Very Superior Old Pale)،Réserve یا انبارشده{رچ}؛ کهنه رنگپریده بسیار برتر؛ براندی ایست که کمتر از چهار سال نگهداری شود.
* XO یا (Extra Old) بسیار کهنه؛ شناخته شده به Napoléon ناپلئون یا Hors d’Age کهنه؛ براندیای که تا شش سال در چلیک نگهداری شود.
== کنیاک در ایران ==
بر خلاف فرانسه که تنها از انگور برای تولید این نوشیدنی استفاده می شود، در ایران از آلبالو نیز استفاده می شود. ارامنهٔ ایرانی گاهی برای خوش طعم شدن آن در هنگام عمل آوری قهوه نیز اضافه می کنند. البته در ایران این نوشیدنی بیشتر به همراه آب میوهٔ طبیعی آلبالو نوشیده می شود. بر خلاف دیگر نقاط دنیا کنیاک ۷ تا ۸ ساله در ایران، کنیاک عالی محسوب می شود.
== پیوند به بیرون ==
* cognac-world.com Informative page with constantly updated news about everything related to cognac.
* BNIC Page of the Bureau National Interprofessionnel du Cognac, the authority guarding the manufacturing of all cognac.
* cognacnet.com
== منبع ==
* نویسندگان ویکیپدیای انگلیسی،{چر}«Cognac (drink)»،http://en.wikipedia.org/w/index.php?title=Cognac_%28drink%29&oldid=92340301 {رچ}(بازبینی ۵ دسامبر ۲۰۰۶)