سمنو

سَمَنو یا سمنک (به تاجیکی: сумалак) ماده چسپنده شیرین است که از جوانه گندم و آرد درست می‌کنند. ماده شیرین کننده سمنو شیره‌ای است که از خرد کردن جوانه گندم گرفته می‌شود. این شیره با آرد سبوس‌دار جوشانده می‌شود. سمنو در ظرف‌های بزرگ مسی برای آماده‌گی نوروز تهیه میشود. به صورت سنتی، زنان شراکت دسته‌جمعی مخصوصی را در شب برای پختن آن برگزار میکنند و آنرا از اوایل شب شروع و تا صبح روز بعد آماده می‌کنند. معمولا پختن سمنو در کشورهای ایران، افغانستان و تاجیکستان بیشتر از دیگر نقاط انجام می‌شود. در افغانستان و تاجیکستان، سروده‌هایی در هنگام پختن آن از سوی زنان اجرا میشود. سروده “سمنک در جوش و ما کفچه زنیم، دیگران در خواب و ما دفچه زنیم”، نمونه‌ای از این سروده‌ها است. در دوران جدید، سمنوپزی با گردهمایی اعضای خانواده و فامیل همراه است. سمنک در سفره هفت‌سین یکی از اقلام اصلی به شمار می‌رود. در کشور فنلاند به سمنو ممی (Mämmi) گفته می‌شود.

==پانویس==

* ویکی‌پدیای انگلیسی

درج دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *