دستگاه مایکروویو

دستگاه مایکروویو یا تندپز، فر موج‌پز، یا اجاق مایکروویو، گونه‌ای اجاق است که از طریق تابش الکترومغناطیسی ریزموج، با به جنبش درآوردن آب و دیگر مولکول‌های قطبیده درون غذا گرما ایجاد می‌کند و سبب می‌شود که غذا در مدت کوتاهی بپزد.

مایکروویو، تندپز و یا بطور دقیق تر دستگاه مایکروفر یکی از مهمترین اختراعات بزرگ قرن بیستم است. میلیون‌ها نفر در سراسر دنیا این وسیله را دارند و هر روز از آن استفاده می‌کنند. این مقاله به طور مختصر درباره مایکروویو و چگونگی عملکرد آن در پخت غذا توضیح می‌دهد. در سالهای اخیر با توجه به آلودگی محیط زیست ناشی از فرآیندهای آلاینده صنعتی، استفاده از منابع جدید انرژی که حداقل آلودگی را به همراه داشته باشند، مورد توجه قرار گرفته‌است. در این راستا طی دو دهه اخیر استفاده از انرژی مایکروویو به عنوان منبع گر مایش به طور وسیعی گسترش یافته‌است. تحقیقات انجام شده در این زمینه نشانگر آنست که استفاده از این نوع انرژی، ضمن اینکه آلودگی محیط زیست رابطور چشمگیری کاهش می‌دهد فرآیندها را تسریع نموده و در کاهش هزینه‌های انرژی نیز مؤثر است.

==مزایای استفاده از مایکروویو==

استفاده از مایکروفر برای پخت غذا در حفظ ویژگی‌های مغذی مواد غذایی موثر است. مواد معدنی و ویتامین‌ها در این روش پخت نسبت به دیگر روش‌های پخت و پز بیشتر حفظ می‌شوند چون در پخت با ماکروفر زمان کوتاه تری صرف گرما دیدن ماده غذایی می‌شود، پخت وپز در فضای بسته صورت می‌گیرد و آب یا لازم نیست یا به مقدار خیلی کم صرف می‌شود. همان طور که می‌دانید آب زیاد، گرما دیدن سطح و پخت بیش از حد، مواد مغذی غذا را از بین می‌برد.

مایکروفر برای یخ زدایی مواد غذایی منجمد مثل گوشت، مرغ یا سبزیجات مطلوب است که در عرض چند دقیقه انجام می‌شود و یکی از ایمن ترین روش‌های یخ زدایی است. مزیت دیگر پخت با مایکروفر حفظ عطر طبیعی غذاست که باعث می‌شود نمک یا شکر بیش از مقدار لازم به غذا افزوده نشو د. مایکروفر غذا را با رطوبت خودش می‌پزد بنابراین لازم نیست چربی اضافی یعنی کره یا روغن به آن افزوده شود.

مایکروفر غذا را در زمان کوتاه بدون افزودن آب یا چربی می‌پزد بنابراین ویتامین بیشتری در آن حفظ می‌شود و چربی موجود در آن کم می‌شود یا به کلی از بین می‌رود. از طرفی همه انرژی در مایکروفر صرف پخت و پز می‌شود و بر ای گرم کردن ظرف یا طبقات فر هدر نمی‌رود بنابراین مایکروفر وسیله‌ای سازگار با مصرف بهینه انرژی است و اگر مجبورید مقدار زیادی غذا آماده کنید یا فر معمولی تان کاملاً پر شده استفاده از مایکروفر به صرفه تر است.

==مخترع ==

پرسی لی بارون اسپنسر روز ۹ جولای سال ۱۸۹۴ در شهر هولند ایالت مه ین آمریکا متولد شد و در ۸ سپتامر ۱۹۷۰ در سن ۷۶ سالگی دیده از جهان فرو بست.

== جستارهای وابسته ==

* وسایل آشپزی

== منابع ==

درج دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *