بستنی

بستنی نوعی دسر یخ‌زده است، که باید شامل حداقل ۱۰٪ چربی شیر باشد. مقدار این چربی می‌تواند از ۱۰ تا ۱۶ درصد تغییر یابد که معمولاً بستنی‌ها حاوی ۱۴٪ چربی شیر هستند، همچنین بستنی می‌تواند شامل دیگر انواع لبنیات مثل خامه باشد که به همراه مواد شیرین‌کننده و طعم‌دهنده تهیه می‌شود. اولین کارخانه صنعتی بستنی‌سازی جهان در سال ۱۸۵۱در مریلند، کار خود را آغاز نمود.

== نگارخانه ==

تصویر:Awa Ice Cream – Foxtail millet.JPG| تصویر:Baked-Alaska.jpg| تصویر:Caramel Nut Ice Cream 01.jpg| تصویر:Chocolate Chip Ice Cream 01.jpg| تصویر:Ice Cream dessert 01.jpg| تصویر:Soft Ice cream.jpg| تصویر:Strawberry ice cream dessert.jpg| تصویر:Waffles – by frank wouters.jpg| تصویر:Magnum (Ice cream).jpg| تصویر:Rockyroadicecream.jpg| تصویر:Ice Cream Dessert.JPG|

== انواع بستنی ==

بستنی دارای تنوع‌های گوناگونی است. مانند بستنی‌های سنتی، بستنی‌های ایتالیایی یا میوه ای، میلک شیک‌ها و بستنی‌های یخی

== بستنی ایرانی ==

نوعی بستنی با نام بستنی سنتی یا ایرانی در ایران رواج دارد که دارای طعم زعفرانو رنگ زرد می‌باشد . این بستنی همراه با خلال پسته و تکه‌های بزرگ خامه است و طرفداران زیادی دارد .

اولین بار ناصرالدین شاه قاجار در سفر به فرانسه با بستنی آشنا شد. وی دوست داشت بستنی را به ایران بیاورد ولی هرگز نتوانست. اما جانشین وی مظفرالدین شاه در کاخ خودبستنی سازی تاسیس کرد.

اکبر مشتی اولین کسی بود که در ایران بستنی فروشی داشت. بستنی اکبر مشتی با نوع خارجی آن بسیار متفاوت بود.ایرانی ها استفاده از گلاب و زعفران را بر ثانت کننده ها ترجیح می دادند.

پیش از این بستنی‌ها ی سه رنگ در بسیاری از شهرها رواج داشت که رنگ زرد آن زعفرانی، سفید آن وانیلی و رنگ قهوه ای دارچینی بود که توسط استاد بستنی ساز این سه رنگ به هم چسبیده و در ظروف یک بار مصرف فروخته می شدند.

== پانویس ==

درج دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *